Τandem Europe Meeting - ΜεσολόγγιΤο Tandem είναι ένα πρόγραμμα πολιτιστικής συνεργασίας που ενισχύει την κοινωνία των πολιτών στην Ευρώπη και τις γειτονικές περιοχές. Υπάρχουν επτά προγράμματα Tandem που εστιάζονται σε διαφορετικές περιφέρειες και θέματα: Το Tandem Europe είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ατόμων που εργάζονται για δημιουργικές λύσεις που καθιστούν δυνατή την κοινωνική καινοτομία σε ολόκληρη την ΕΕ.

Το Interim Meeting είναι μία από τις 4 συναντήσεις του προγράμματος (Partners Forum, Kick-off, Interim, Final). Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή συνάντηση για την κοινωνική καινοτομία με επίκεντρο τις διατομεακές συνεργασίες, τα κοινά αγαθά, την αστική και αγροτική αναζωογόνηση.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την συνεργασία μεταξύ των βασικών εταίρων του Tandem (ECF και MitOst), ιδρυμάτων από την Ιταλία (Fondazione Cariplo), την Ελλάδα (Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος), την Ελβετία (Pro Helvetia) και τη Γερμανία (Robert Bosch Stiftung), και ΜΚΟ από την Πορτογαλία (4iS), την Ελλάδα (COMM’ON) και την Βουλγαρία (Ideas Factory).

__

Η Cultόpια συνεργάζεται με το COMM'ON -που αποτελεί το στρατηγικό συνεργάτη του προγράμματος στην Ελλάδα- για την οργάνωση παραγωγής του Tandem Europe Interim Meeting στο Μεσολόγγι. Με την πολύτιμη βοήθεια της τοπικής κοινότητας, το Messolonghi by Locals, την ομάδα των Saltsinistas και τo Μορφωτικό Όμιλο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου "Ελεύθεροι Πολιορκημένοι", σχεδιάζουμε ένα τετραήμερο εντατικό πρόγραμμα που δίνει χώρο στους συμμετέχοντες για δημιουργικές ζυμώσεις, φέρνοντας τους ταυτόχρονα σε επαφή με την τοπική κουλτούρα.Συνοπτικά στατιστικά

4μέρες
17χώρες
25συμμετέχοντες