ΠΑΡΑΓΩΓΗ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΔΙΑΝΟΜΗ / ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

 

Από το 2018 η Cultόpια υποστηρίζει δημιουργούς από τα πεδία του χορού, της performance, του θεάτρου, των εικαστικών και των νέων μέσων, με σκοπό την παρουσίαση και τη διάχυση των έργων τους στις εγχώριες και παγκόσμιες σκηνές.

 

Η Cultόpια συνεργάζεται με ανεξάρτητους καλλιτέχνες, φεστιβάλ, πολιτιστικά κέντρα και θεσμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Αναλαμβάνουμε την οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής, τη διαχείριση περιοδειών, την επικοινωνία, την επιμέλεια και διοργάνωση διαφορών καλλιτεχνικών format  -παράσταση, installation, έκθεση, εκδήλωση, εργαστήριο, φεστιβάλ.


Ομάδα

Η Κάσση και η Ράνια απολαμβάνουν να κάνουν τη δουλειά που οι περισσότεροι καλλιτέχνες αποφεύγουν. Ισορροπώντας μεταξύ δημιουργικού χάους και απόλυτης τάξης, κρυφοκοιτάνε την καλλιτεχνική διαδικασία εν τη γενέσει της και βρίσκουν δημιουργικούς τρόπους να φέρνουν κοντά ετερόκλητους κόσμους, ενισχύοντας το δημόσιο διάλογο γύρω από τη σύγχρονη τέχνη. Γνωρίστηκαν το 2016, ως υπότροφοι στο πρόγραμμα START-Create Cultural Change στη Γερμανία, όπου και ξεκίνησαν τη συνεργασία τους σε πολιτιστικά έργα με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα. Αργότερα, συνδυάζοντας τις κοινές τους σπουδές στην πολιτιστική διαχείριση και την κοινή τους αγάπη για τις τέχνες και ειδικά για την τέχνη του χορού, αποφάσισαν να εξερευνήσουν το τοπίο της πολιτιστικής παραγωγής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ιδρύοντας την Cultόpια.

 

Κάσση Καφέτση
Co-Founder / Creative Producer


Με μεταπτυχιακές σπουδές στην πολιτιστική διαχείριση στο Universidad Carlos III de Madrid στην Ισπανία και ως απόφοιτος του τμήματος Μάρκετινγκ στην Αθήνα, η Κάσση εργαστηκε το 2016 ως βοηθός οργάνωσης και διαχείρισης του τμήματος Centro Danza Canal, Teatros de Canal στη Μαδρίτη. Την ίδια χρονιά συμμετείχε στην εκτέλεση παραγωγής στο καλλιτεχνικό φεστιβάλ Poetas, στο Matadero, στην Μαδρίτη. Έχει επίσης εργαστεί στον τομέα του μάρκετινγκ στο τμήμα Έρευνα Αγοράς στην εταιρεία AC Nielsen στην Αθήνα. 

Ράνια Μαυρίκη
Co-Founder / Creative Producer


Με σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΟΠΑ και την Πολιτιστική Διαχείριση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έχει συν-επιμεληθεί την έκθεση «Αστικές Λεπτομέρειες» και συντονίσει το community project «συν.δεσμοί», μαζί με τον αρχιτέκτονα Λουκά Μπαρτατίλα, με την υποστήριξη του Ιδρύματος ΝΕΟΝ, έχει συνεργαστεί με το Δήμο Αθηναίων για τη δημόσια διαβούλευση της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης και έχει πραγματοποιήσει δίμηνη πρακτική άσκηση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το 2017 υπήρξε υπότροφος-επιμελήτρια στην έκθεση «Summer of love», σε επιμέλεια Κατερίνας Γρέγου, στο Artspace Pythagorion στην Σάμο, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Schwarz.

Photo Πάνος Γεωργίου/Panos Georgiou

Με βάσει τις ανάγκες του κάθε έργου που αναλαμβάνουμε, συστήνουμε μια ομάδα εργασίας από το δίκτυο εξωτερικών συνεργατών μας.

Δίκτυα

BOSCH ALUMNI NETWORKCHANGEMAKERXCHANGECITIZENS LABMITOST